asbestservice

Het juiste adres voor uw asbestinventarisatie en advies.

Een huis kopen:


Sinds 1994 is de verkoop van asbest en asbesthoudende producten verboden.


Toch kunt u ongewild en onbedoeld een aankoop doen waardoor u plotseling de eigenaar wordt van asbest en verantwoordelijk wordt voor de gevolgen hiervan. In de meeste koopovereenkomsten van woningen wordt een clausule ingebouwd dat de koper geacht wordt te weten dat in een pand, dat gebouwd is vóór 1994, mogelijk asbesthoudende toepassingen aanwezig kunnen zijn. Deze asbesthoudende toepassingen worden dan niet als verborgen gebrek beschouwd en de verkoper is niet meer aansprakelijk voor het asbest.


Wij kunnen voor u als koper een "quickscan" uitvoeren. In deze quickscan onderzoeken wij uw aan te kopen pand op asbestverdachte toepassingen die direct visueel waarneembaar zijn. Vanzelfsprekend kunnen wij zolang het aan te kopen pand niet uw eigendom is geen destructief onderzoek doen. Van de aangetroffen asbesthoudende toepassingen nemen wij een asbestmonster dat wij in een gecertificeerd laboratorium laten onderzoeken op asbest.


U ontvangt van ons een beknopte rapportage van de asbesthoudende toepassingen inclusief monsteranalyse en de eventuele geschatte kosten van verwijdering van het aangetroffen asbest. Lel wel op: deze quickscan is niet geschikt om een asbestsanering te melden of een omgevingsvergunning voor renovatie of sloopwerk aan te vragen.


Neem vrijblijvend contact op voor informatie of een offerte.

ASvW


Heufke 11,


6088 CM Roggel.


Tel.: +31 6 83343085.


info@asbestservice.com


KvK: 53324579


Ascertcode: 07-D070171.01